Montage RVS

Roestvrij staal is een materiaal met veel mogelijkheden. De werkbladen lenen zich voor uiteenlopende toepassingen, maar zijn vooral op hun plaats waar watervastheid en hygiëne een noodzaak zijn: in de keuken.

Het blad mag in geen geval worden geschuurd omdat daardoor krassen zouden ontstaan. Polijsten veroorzaakt verschillen in de glansgraad van het oppervlak.

Meer weten over
de montage van RVS?

U kunt het blad als volgt monteren:

  1. Controleer eerst of de onderkasten volkomen vlak en waterpas staan, en vul uit waar dat niet het geval is.
  2. Ga ook na of het blad straks op alle plaatsen voldoende ondersteund wordt, en tref voorzieningen voor bladdelen die niet volledig door de onderkasten gedragen worden (bv. hoeklijnen aan de muur).
  3. In de draaglaag kan geschroefd worden. Het blad moet echter waterpas liggen, anders bestaat er kans op een breuk.
  4. Gebruik voor het afdichten siliconenkit. Verwijder eventuele kitresten direct na de montage, want de plekken zijn later moeilijk weg te krijgen.
  5. Monteert u het blad boven een vaatwasser, oven of magnetron, isoleert u het dan aan de onderzijde met vocht- en warmtewerende folie. Monteer daarna de met de apparatuur meegeleverde beschermplaat eroverheen. Een optimale bescherming is dan gegarandeerd.
  6. Voor de montage van achterwanden gebruikt u montagekit. Zet de achterwand alleen vast tegen een rechte en vlakke muur. Schuif niet met de wand en til hem ook niet over een onbeschermd werkblad.

Onze tips:

  1. Controleert u vóór de montage het gehele blad op kleur, maatvoering en eventuele beschadigingen. Controleer ook de spoelbak op model, hartmaat en eventuele beschadigingen. Mocht u een afwijking ontdekken, plaatst u het betreffende bladdeel dan niet, omdat anders de garantie vervalt. Neem in zo’n geval contact op met de leverancier.
  2. Bescherm het blad tijdens het afmonteren, bijvoorbeeld met een deken, en ga niet op het gestelde blad staan of zitten.

Bekijk hier een aantal voorbeelden