Home Merito Onderhoud & Gebruik Onderhoud RVS Spoelbak

Onderhoud RVS Spoelbak

De spoelbak is naadloos voor u ingelast. Dat is wel zo hygiënisch, omdat er nu geen voedselresten in naden kunnen ophopen. Daarnaast is de spoelunit onderhoudsarm.

Roestvrij staal kan van zichzelf niet roesten. Roestvorming wordt altijd veroorzaakt door invloeden van buitenaf.

Meer weten over het
onderhoud van
RVS Spoelbakken?

Ons advies:

  1. Voor het dagelijkse onderhoud gebruikt u gewoon een spons en wat afwasmiddel.
  2. Om de glans van de spoelbak nog langer te behouden, kunt u het volgende doen: Behandel de unit (min.) 1 x per maand met Cif cream (verkrijgbaar in vrijwel iedere grote supermarkt). Breng een ruime hoeveelheid van het middel aan op een vochtige zachte doek of spons, wrijf de spoelbak er goed mee in, en spoel de unit vervolgens na met water. Daarna zult u de bak even moeten droogwrijven.

Tips van Merito:

  1. Hoe vreemd het ook klinkt: het gebruik van diverse merken roestvrijstaalreinigers is af te raden. Dezelfde coating die ter bescherming wordt aangebracht, kan namelijk ook vlekken op het oppervlak veroorzaken. Het enige RVS middel dat wij uit ervaring aanraden is Zep Inox Cleaner.
  1. Zuren of agressieve stoffen tasten het RVS aan en veroorzaken vlekken, roestpuntjes of  kleine gaatjes in de spoelbak. Voorbeelden zijn chloor, gootsteenontstoppingsmiddelen, zilverpoets, gebitsreiniger, HG reiniger, S39 en zoutzuur(oplossingen). Mocht er onverhoopt toch een agressieve stof in de spoelbak terecht zijn gekomen, dan doet u er goed aan deze direct te verwijderen Cif cream. Ook dan zult u de plek weer moeten naspoelen met water en de bak moeten droogwrijven. Het is aan te bevelen deze behandeling een aantal keer te herhalen. Naderhand pas schoonmaken blijkt doorgaans zinloos; het RVS is op dat moment vaak al aangetast, waardoor de vlekken zullen blijven terugkeren.
  1. Chloor of zoutzuur kunnen beter niet in de gootsteenkast worden bewaard; hun dampen kunnen op het RVS inwerken.
  1. Een enkele keer komt het voor dat de spoelbak een soort roestaanslag vertoont. Die aanslag kan worden veroorzaakt door ijzerdeeltjes die uit het waterleidingcircuit in de bak komen , wat vooral na onderhoud aan de waterleiding of in nieuwbouwwijken nog weleens het geval wil zijn. Snel en meerdere malen schoonmaken, op de hierboven beschreven manier, zal de roestaanslag verwijderen en nieuwe aanslag voorkomen.

Maatwerk is het
sleutelbegrip bij Merito

Bekijk hier een aantal voorbeelden