Home Sitemap Correct rvs schoonmaken met Merito

Correct rvs schoonmaken met Merito

Het schoonmaken van rvs is essentieel voor het behoud van een lange levensduur. Vaak is het al voldoende om het blad af te nemen met een vochtig doekje. Soms is een diepere reiniging vereist. Hoe vreemd het ook klinkt: het gebruik van rvs reinigers is af te raden. Dezelfde coating dat gebruikt word als rvs reinigers kan namelijk ook vlekken op het oppervlak veroorzaken! Maar wat kunt u dan wel gebruiken om uw rvs product extra glans te geven? En hoe moet u dit aanbrengen? U leest het hier.

TIP: Vermijdt zuren en agressieve stoffen

Bepaalde stoffen, zoals zuren, tasten het rvs aan en veroorzaken vlekken. Niet alleen door direct contact, ook dampen kunnen het rvs aantasten. Stelt u voor dat u een nieuwe rvs spoelbak heeft. Onder de spoelbak bewaart u bleekmiddel in de gootsteenkast. Na een verloop van tijd begint u bepaalde vlekken op te merken in uw spoelbak. Dit zijn vlekken die kunnen ontstaan door dampen van agressieve stoffen. Een ander gevolg van zure stoffen op rvs is bijvoorbeeld roestpuntjes of zelfs kleine gaatjes in het rvs. Het is dus erg belangrijk dat u zuren en agressieve stoffen vermijdt tijdens het schoonmaken van rvs.

rvs schoonmaken Merito

Rvs schoonmaken met een doekje of spons

Wat kunt u dan wel gebruiken voor het schoonmaken van rvs? Wij adviseren Zep Inox Cleaner, speciaal ontwikkeld voor het behandelen van rvs oppervlakten. Het is vaak afdoende het rvs product éénmaal per maand te behandelen met deze cleaner. Zo behoudt het product zijn glans gedurende zijn levensduur. Deze cleaner kunt u aanbrengen op een doek of op een spons. Let op: u mag nooit met een schuurspons uw rvs schoonmaken! Wanneer het opdroogt zult u alle kleine krasjes tevoorschijn zien komen. Gebruik enkel de spons bij het behandelen van uw rvs. Wrijf het rvs er goed mee in, altijd in de borstelrichting.

Roest schoonmaken in uw rvs spoelbak?

Een enkele keer komt het voor dat uw rvs spoelbak een soort roestaanslag vertoont. Deze aanslag kan worden veroorzaakt door ijzerdeeltjes die vanuit het waterleidingcircuit in de bak terecht komen. IJzerdeeltjes komen vooral na onderhoud aan de waterleiding voor. Ook in nieuwbouwwijken kan dit wel eens het geval zijn. Wanneer u een roestaanslag merkt is het erg belangrijk dat u het zo snel mogelijk schoonmaakt. Vaak is één keer schoonmaken in dit geval niet genoeg. U kunt het rvs schoonmaken door het meerdere malen te behandelen met de Zep Inox Cleaner. Heeft u vragen over het onderhoud van rvs of wilt u vrijblijvend meer informatie ontvangen? Neem dan nu contact op met een van onze rvs specialisten.

Waarmee kunnen wij u
van dienst zijn?

Bekijk hier een greep uit onze
opgeleverde projecten