Home Trends Wat is een warmgewalst RVS keukenblad?

Wat is een warmgewalst RVS keukenblad?

Wat is een warmgewalst RVS keukenblad?

RVS is verkrijgbaar in vele verschillende varianten. Het is op ontelbare manieren te vormen en in verschillende stijlen te verkrijgen. In de zoektocht naar je droomkeuken ben je misschien wel eens een warmgewalst RVS keukenblad tegengekomen. Een vreemd klinkende term. Wij leggen je uit wat dit betekent.

Wat is warmgewalst RVS?

RVS, ofwel roestvast staal of roestvrijstaal, is geen natuurlijk product. Het is een combinatie van ijzer en een aantal andere metalen. Hoofdzakelijk chroom, nikkel en koolstof, maar er zijn nog andere metalen aanwezig. Daardoor is RVS een legering.

Ondanks wat de naam doet vermoeden, is roestvrijstaal niet roestvrij! Er zit een dun onzichtbaar laagje dichroomtrioxide op, wat ontstaat door contact met de lucht. Door dit laagje heeft verdere roestvorming geen kans en blijft het zijn originele uiterlijk behouden.

Om tot een dunne plaat, glanzend RVS te komen, moeten een aantal stappen worden doorlopen. Warmwalsen is een van de stappen om tot dit eindresultaat te komen. Warmgewalst RVS is dus een voorstadium van het typische RVS wat iedereen kent. Het heeft de laatste stappen, zoals koudwalsen, niet doorlopen.

Omdat het minder bewerkt is dan “gewoon” RVS, heeft het een typerende, wat ruigere structuur en glanst het nog niet. Dit zorgt voor een robuust uiterlijk met een wat zachter gevoel.

De toepassingen van warmgewalst RVS

Warmgewalst RVS is gegoten RVS wat tot een plaat is uitgewalst. In deze stap van het RVS productieproces is het nog niet mogelijk om een hele dunne plaat te maken. Daarom is warmgewalst RVS alleen verkrijgbaar als 4mm dik materiaal. Daarom wordt het uitsluitend massief gebruikt. Dat wil zeggen, het wordt niet voorzien van een houten frame zoals gezet RVS.

Dit dikke metaal leent zich uitstekend voor grotere oppervlakken, daarom is een warmgewalst RVS keukenblad een populaire toepassing: het uiterlijk komt goed tot zijn recht en de mooie, massieve zijkant van de plaat is goed zichtbaar wat een eigenzinnige uitstraling aan je keuken geeft.

Warmgewalst RVS is om dezelfde redenen ook goed te gebruiken als front, bijvoorbeeld voor keukenkastjes, -lades en -deuren.

Ook als achterwand is warmgewalst RVS populair. Hiermee bescherm je de wand achter je kookplaat tegen vlekken, en geef je je keuken een eigenzinnige uitstraling.

Voorbeelden van een warmgewalst RVS keukenblad

In ons portfolio bevinden zich vele voorbeelden van warmgewalst RVS keukenbladen. Bekijk ze hieronder! Vragen over de mogelijkheden of geïnteresseerd in een warmgewalst RVS keukenblad? Neem dan contact met ons op en we raden je graag enkele keukenstudio’s in jouw regio aan die met onze producten werken..

Waarmee kunnen wij u
van dienst zijn?

De laatste nieuwtjes en trends in
de wereld van RVS