Home Trends Een industriële keuken samenstellen met RVS

Een industriële keuken samenstellen met RVS

Een industriële keuken samenstellen met RVS

Op zoek naar inspiratie voor een keuken met industriële uitstraling? Bij Merito zijn we expert in maatwerk RVS, de perfecte basis voor een industriële keuken. We laten je graag de mogelijkheden van RVS in industriële keukens zien.

Materiaalgebruik

De industriële look is geïnspireerd op fabrieken uit de 19e en vroege 20e eeuw. Toen alles nog minder spik en span was dan tegenwoordig. Daarom kenmerkt de industriële woonstijl zich door robuuste materialen zoals staal, hout, baksteen en leer in donkere kleuren. Ook de hoge plafonds, kale buizen en grote open ruimtes die bij deze stijl horen vinden zijn oorsprong in de fabriekshal.

Modern comfort

De fabrieken van toen waren koud en kil, dat wil je natuurlijk niet in je thuis. Daarom wordt een modern interieur voorzien van nieuwe materialen en technieken die lijken op de stijl van toen. Door bijvoorbeeld te kiezen voor RVS in plaats van staal wordt je keuken vele malen lichter (handig voor de constructie) en veel hygiënischer om in te werken.

Industriële afwerking

Maak je keuken helemaal af in stijl met industriële afwerkingen. Kies voor een muur met bakstenen (look) of betegel de achterwand met rustieke keramieken tegels. De industriële hanglamp boven het eiland of de eettafel is onmisbaar: zo’n grote metalen lampenkap, opgehangen met een ketting of dikke kabel. Heb je daar de ruimte niet voor? Een assortiment grote filament “gloei”lampen is ook perfect. Kies voor industriële stoelen of barkrukken met een metalen onderstel en leren stoelen of ga voor rustiek hout.

Accessoires

Maak het af met rustieke accessoires in hout of staal, zoals een fruitmand, grote snijplank of bakkerskast. De lichte touch breng je aan met gekleurde accenten. Kies hierbij voor 1 kleur of kleurgroep en gebruik die voor bijvoorbeeld je servies, een vaas, iets aan de muur of kussentjes. Hippe kleuren op het moment die passen bij deze stijl zijn okergeel, turquoise, donkerblauw en donkergroen.

Bewonderenswaardig

RVS in je keuken is de ideale basis voor industrieel ontwerp. Hier wil je familie en vrienden maar al te graag verwelkomen toch? Nóg meer inspiratie voor je keuken kun je vinden op onze projectenpagina.

Waarmee kunnen wij u
van dienst zijn?

De laatste nieuwtjes en trends in
de wereld van RVS