Home Trends Corrosieweerstand en onderhoud gaan hand in hand

Corrosieweerstand en onderhoud gaan hand in hand

RVS is voor velen de eerste keuze wanneer het gaat om plaatsen waar een hoge corrosieweerstand vereist is. Daarnaast is rvs een materiaal dat ook onder extreme omstandigheden goed blijft, zoals hoge temperaturen of extreme druk. Hier is echter een grote kanttekening bij te zetten: rvs blijft zijn kwaliteit behouden mits het goed onderhouden wordt!

Wanneer rvs niet, of niet goed genoeg, behandeld en onderhouden wordt heeft dit invloed op de oppervlakte van het rvs en de structuur ervan. Daarom is het zeer belangrijk om te weten hoe rvs onderhouden moet worden. De rvs specialisten van Merito weten hier uiteraard alles van en vertellen ons welke aspecten het belangrijkste zijn bij het onderhouden van rvs.

Het onderhouden van onderhoudsvriendelijke rvs

De onderhoudsvriendelijkheid van RVS is één van zijn sterkste kwaliteiten. Het materiaal staat namelijk bekend om zijn gemakkelijke schoonmaak en onderhoud. Zo is een doekje en een sopje al genoeg voor de dagelijkse schoonmaak. Het is echter wel belangrijk dat dit gebeurt. Wanneer er bijvoorbeeld etensresten blijven liggen op een rvs aanrechtblad, wordt de oppervlakte aangetast. Hierdoor kunnen ook vlekken op het rvs ontstaan. Het is dus belangrijk om het rvs product dagelijks af te nemen met een doekje. Hierdoor blijft de structuur intact en worden de zelfhelende eigenschappen van rvs niet aangetast.

Zelfhelende eigenschappen van rvs

De corrosiebestendigheid van rvs is onder andere te danken aan de gelegeerde elementen in het rvs. Hierdoor ontstaat een dun beschermingslaagje op de oppervlakte. Dit beschermingslaagje reageert sterk op de aanwezigheid van zuurstof. Dat betekent dat wanneer er een kras op komt, het laagje meebeweegt waardoor er geen schade ontstaat. Dat beschermingslaagje kunnen wij als gebruikers beschermen door juiste schoonmaak en onderhoud. Hierbij is van belang dat er rekening wordt gehouden met het soort schoonmaakmiddel. Gebruik daarom altijd schoonmaakmiddelen die specifiek beschikbaar zijn voor rvs producten.

De rvs producten van Merito

Onze rvs producten staan bekend om hun lange levensduur en hoge kwaliteit. Wanneer u een rvs maatwerkoplossing van Merito aan uw assortiment toevoegt krijgt u een gebruiksaanwijzing. Ook hebben wij verschillende onderhoudsartikelen op onze rvs-wiki staan. Zo weet u altijd precies hoe het rvs product schoongemaakt en onderhouden moet worden. Natuurlijk kunt u ook vrijblijvend contact opnemen met onze rvs specialisten.

Waarmee kunnen wij u
van dienst zijn?

Bekijk hier een greep uit onze
opgeleverde projecten