Home Trends Alle voor- en nadelen van RVS in de keuken

Alle voor- en nadelen van RVS in de keuken

Alle voor- en nadelen van RVS in de keuken

Denk jij na over een nieuwe keuken en ben je je aan het oriënteren over materialen? Dan is RVS in je keuken vast voorbij gekomen! Het is een populair materiaal om te gebruiken, als aanrechtblad, kastfrontjes, afzuigkap, achterwand, handgrepen, spoelbak en nog meer. Wij werken alle dagen met RVS en kunnen je alles vertellen over RVS keukens.

Voordeel 1: RVS is Hygiënisch

Professionele keukens zijn vaak van RVS, dit is niet zonder reden! Bacteriën voelen zich helemaal niet thuis op RVS. Daarom is het materiaal perfect voor een aanrechtblad, omdat er met voedsel wordt gewerkt. Dit komt omdat RVS een hele dichte structuur heeft waar de bacteriën niet kunnen hechten. Hierbij geldt ook nog eens dat hoe gladder de RVS soort is, des te minder bacteriën zich thuis voelen.

Voordeel 2: RVS is makkelijk schoon te maken

Door dit dichte, gladde oppervlak is RVS makkelijk schoon te maken en schoon te houden. In de meeste gevallen hoef je alleen een doekje met wat schoonmaakmiddel er overheen te halen en het blinkt weer. Lees hier bijvoorbeeld meer over het onderhoud van je spoelbak (spoiler: het is simpel)

Voordeel 3: RVS kan tegen een stootje

Je RVS aanrechtblad of spoelbak is behoorlijk onverwoestbaar. Het roest niet en het scheurt niet. Scherpe messen of scherven zullen je keuken niet direct beschadigen. Er kan wel een deuk of kras in komen, maar hierdoor is de stevigheid niet minder.

Voordeel 4: RVS is duurzaam

Een bijkomend voordeel als je op duurzaamheid wil letten: RVS is volledig recyclebaar en daarmee een duurzamere keuze dan bijvoorbeeld een gelamineerd blad.

 

Nadeel 1: RVS is niet krasbestendig

We noemden het al even, ondanks dat RVS niet zal barsten of scheuren, is het wel in enige mate gevoelig voor krassen en deukjes. Pas hierdoor op met schuivende pannen of rondslingerende messen. Enige voorzichtigheid is geboden als je je keuken zo lang mogelijk als nieuw wilt houden.

Nadeel 2: Bepaalde schoonmaakmiddelen geven vlekken

RVS kan niet goed tegen bepaalde chemische schoonmaakmiddelen. Chloor en sterkte zuren kunnen het RVS aantasten waardoor je vlekken krijgt. Pas daarom op dat je deze schoonmaakmiddelen niet per ongeluk op je RVS aanrechtblad laat liggen.

Gebruik ook geen staalwolsponsjes op je RVS blad. Hier kunnen splinters van achterblijven die gaan roesten en daarmee het RVS aantasten.

De uitstraling van je RVS keuken

Wat ons betreft wegen de voordelen ruimschoots op tegen de nadelen! Het enige wat nog de keuze bepaalt is de uitstraling die jij voor je keuken wilt. Omdat RVS veel gebruikt wordt in professionele settings heeft een strak, modern imago. De toepassingen in keuken design zijn door de bewerkbaarheid eindeloos. Kijk voor inspiratie in ons portfolio! Bekijk hier aanrechtbladen, hoekbladen, RVS keukens, en nog veel meer toepassingen met RVS

Waarmee kunnen wij u
van dienst zijn?

De laatste nieuwtjes en trends in
de wereld van RVS